Организирана е мащабната акция по издирването на изчезналия Петър Лухов - на 21 години, от Карлово, а в нея са се включили и водолази. Те са от пловдивския специализиран отряд. На място е и началникът на РУ Карлово главен инспектор Сълко Литов, както и директорът на пожарната в Пловдив комисар Георги Мангараков.


Според тях има няколко версии, по които се работи. Едната е, че Петър е паднал в Стара река и тялото му се намира някъде между водопада и вливането на реката в река Стряма. Друга версия е, че сам е влязъл да се къпе.

"На моста намерихме зелена раница, в която е суичерът - тъмночервен на цвят, с който е бил облечен през деня, бяла тениска, телефонът на лицето, дебитна карта, лична карта, портфейл", каза Сълко Литов, началник на РУ-Карлово, пред Карлово прес.

В района често идвали деца и младежи да се къпят в реката, въпреки че по това време на годината водите са много буйни.

Иван Видолов, който е ръководител на ВЕЦ-Карлово, допълни, че е опасно къпането във водоема. "Водата е студена, дълбоко е и винаги има предпоставки за злополуки", обясни той.

В операцията по издирването му днес участваха и водолази от Пловдив, а комисар Георги Мангараков, началник на РДПБЗН-Пловдив, разкри, че колегите му ще си свършат работата. "Вирове, оглед и където се налага....ще влезнат и ще преценят да не би самото тяло да е затиснато", обясни Мангараков.

До светлата част на деня се предполага, че ще бъде претърсен целият район на реката, която е с дължина около 12 километра.

Петър изчезна на 5 май, а последно камерата на ВЕЦ-а на водопада го е засякла в 19.15 часа. Вижда се, че момчето си чати с някого по телефона. Тогава е пращал снимки на приятелката си. След това мистериозно следите му се губят. Издирването започна на 6 май и не е спирало.

Петър е бил на излет с негови приятели над Карлово. По техен разказ, момчето употребило 2 вида алкохол. На връщане Петър се отделил от тях и пожелал да се изкъпе в реката до водопада.