34-годишният Рачо от бургаския квартал "Комлука" подлуди полицаи и жители на комплекс "Меден рудник" в неделя вечер. Около 20 часа, той се покатерил на покрива на спортна зала "Никола Станчев" и се разкрещял, че ще скочи оттам и ще се самоубие от любов, съобщава "Труд".

За кратко време край залата, носеща името на първия ни олимпийски шампион, се събрали уплашени зяпачи и полиция. Униформените започнали да увещават Рачо да слезе. Той обаче упорито стоял цели три часа под студения дъжд и от ръба на покрива, сипел излияния.

Влюбеният призовал жена си да се върне при него. Преди 40 дни тя грабнала 6-месечното им дете и заминала при свои близки в Асеновград, за да му докаже, че може без него. Докато жената пристигне от Пловдивско, пред залата се появила майката на Рачо, но това само го ядосало. Той и казал да се маха и я обвинил, че пречела на връзката му.

Негови роднини разказали, че само преди броени часове той бил с тях на трапеза и изпил солидно количество алкохол. После изчезнал и те разбрали с почуда, че се качил на покрива на залата.

След три часа разговори с полицаите, Рачо най-сетне се усмирил и решил да слезе. Явно му стана студено, коментираха зяпачи. Кандидат-самоубиецът бил прибран в Четвърто РУП, където дал още обяснения. Не е ясно дали жена му се е върнала и дали любовната му драма е приключила.