Вицепрезидентът Илияна Йотова посети разградската болница, за да се информира лично за състоянието на пострадалите при катастрофата между ТИР и микробус. Тя е патрон на Осмия капански събор в село Садина и след като научила за пътния инцидент с 18 души от село Срацимир, веднага тръгнала към Разград.

Илияна Йотова, заедно с окръжния прокурор Тихомир Тодоров, е разговаряла с пострадалите и с лекарите, след което отпътува от Разград.

Най-тежко е състоянието на 81-годишния дядо Еньо от Срацимир, който е в кома, със съчетани травми и опасност за живота. Останалите пострадали са контактни, с различни фрактури и наранявания, съобщи окръжният прокурор на излизане от болницата. По неговите думи Йотова е предложила да окаже помощ и е попитала има ли нужда от кръводаряване, но лекарите са заявили, че разполагат с всичко необходимо.

Водачът на тира - 48-годишният П.С. от Разград, е задържан, тъй като е карал с несъобразена с пътните условия скорост, уточни Тодоров, цитиран от БТА.

Тежката катастрофа, която затвори пътя от Разград за Попово, стана малко след 10 ч. днес. Микробус "Форд Транзит" със силистренска регистрация и разградски тир се удариха челно на един от завоите към местността "Пчелина". В буса, шофиран от 57-годишния П.Ш., пътували 17 души - пенсионери от силистренското село Срацимир, които отивали на събор в поповското село Садина. При сблъсъка бусът се преобърнал в крайпътното дере. Всичките 17 пътници и водача на буса бяха откарани в Многопрофилната болница за активно лечение в Разград.