Тежка верижна катастрофа е станала на пътя между Бургас и Средец, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

Сигналът за инцидента, който е станал след бургаския кв. "Меден Рудник" в района на асфалтова база, е подаден около 15.20 часа. 

По първоначална информация 63-годишният водач на лек автомобил "Шевролет", който се движи в посока Средец - Бургас, по неустановени причини изведнъж навлиза в насрещната пътна лента, където един зад друг се движат бетоновоз и още четири леки коли. Шевролетът се удря в бетоновоза, а след това и в следващия автомобил, като водачите на останалите три леки коли, опитвайки се да избегнат сблъсък, самостоятелно излизат от пътното платно в крайпътната канавка.

При катастрофата на място е загинал шофьорът на шевролета, който е от Бургас. На място са изпратени два екипа на полицията и две линейки. Ранени тежко са две жени, а един мъж има по-леки наранявания. Те са транспортирани в УМБАЛ-Бургас.

Пътят е затворен за движение, а трафикът се пренасочва по обходен маршрут Горно Езерово - Черни връх - Средец. Извършва се оглед и се изясняват причините за верижната катастрофа. 

Двама души са загинали, а 30 са били ранени при 22 катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщи МВР.

В София са станали три тежки и 26 леки пътни произшествия с трима ранени.