Въоръжен мъж нахлу в един от клоновете на централната банката на Грузия в Тбилиси и взе заложници, съобщава телевизионният канал Рустави 2.

Става дума за сградата на клона на банката в района на метростанция "Авлабари". Полицията веднага пристигна на място, районът е отцепен, а хората евакуирани. На мястото на инцидента има специални части и екипи на Спешна помощ.

Грузинският първи канал потвърждава, че в сградата има "няколко заложници".

Метростанция "Авлабари" е затворена.

По предварителни данни нападателят държи двама души. В същото време сайтът "Спутник Грузия", цитирайки очевидец, съобщава, че една жена е била освободена, но четири души - трима служители на банката и човек от охрана, остават в сградата.

Грузинското вътрешно министерство все няма официален коментар по ситуацията.

Припомняме, че миналата есен в Грузия мъж с картечница и гранати взе заложници пак в клон на централната банка в западния град Зугдиди. Нападателят поиска да $500 000, за да ги освободи.

В резултат на специална операция, продължила повече от седем часа, хората бяха освободени, но нападателят успя да избяга.

През ноември друг мъж взе девет души за заложници в офиса на организация за микрофинансиране в Тбилиси. Същия ден полицията освободи всички заловени хора и задържа нарушителя.