Шофьорът на училищен автобус от Вълчи дол, засечен да вози деца пиян, вече е дисциплинарно уволнен, съобщи зам.-кметът на Община Вълчи дол Пепа Пенчева.

55-годишният шофьор бе спрян от униформените в град Вълчи дол около 14:00 часа на 12 ноември. Проверката с дрегер показа 1,99 промила алкохол в кръвта. Мъжът преминал медицински преглед преди да седне зад волана, но не е бил тестван за алкохол преди работа. Причината е, че в училището не разполагат с дрегер.

"Шофьорът е служител на Община Вълчи дол. Той е коректен, дисциплиниран, отговорен и ситуацията, в която той изпадна за нас наистина е много голяма изненада. Имам информация, че той е дисциплинарно уволнен", каза зам.-кметът на Община Вълчи дол Пепа Пенчева пред NOVA.

Вчера разбрала от кмета за случая. По думите й шофьорът бил предпочитан за екскурзии. Децата го харесвали, а и учителите го предпочитали.

"Лично аз го видях. Не ми направи впечатление да е неадекватен. Държеше се съвсем нормално. Изглеждаше изморен, но в никакъв случай не е бил неадекватен", коментира зам.-директорът на училището Пенка Стоянова.

След инцидента от общината обещават да засилят контрола над шофьорите на училищни автобуси. А срещу шофьора е образувано бързо полицейско производство.