Полицията в Стара Загора се опитва да установи самоличността на загинал в катастрофа край Стара Загора. Инцидентът е станал в 18,40 часа, снощи. Това съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Стоян Стоянов.

Лек автомобил "Ауди" 8 е ударил пешеходец по пътя Стара Загора - Нова Загора. В резултат на удара пешеходецът загива на място, а трупът му е разчленен.

"Очевидно скоростта на автомобила не е била нито в рамките на позволената (ограничението на това място е 50 км/ч.), нито съобразена с конкретните пътни условия. Фрапиращото е, че трупът на пострадалия е разчленен - торс, глава, крайници има както в купето на автомобила, където са попаднали през счупеното предно панорамно стъкло, така и в зоната на произшествието. Скорост в този момент не е коректно да сочим, защото тя трябва да бъде установена от автотехническата експертиза, но очевидно е била голяма. Пледираме както към пешеходците, така и към водачите на МПС, да се съобразяват с намалената видимост в тъмната част на денонощието, защото един пешеходец, облечен с тъмни дрехи, не изпъква по никакъв начин и се забелязва много трудно на осветеността от фаровете" - каза окръжният прокурор Дичо Атанасов.

37 годишният шофьор на автомобила е в посттравматичен шок. С травми в гърдите след удара е и спътникът му. Жертвата е мъж на около 55-60 години, облечен с черни дрехи. В него не са открити лични документи и не е установена самоличността му.

По първоначални данни колата няма спирачен път и се спряла на близо 180 метра от мястото на инцидента. Движила се е с по-висока скорост от разрешена в този участък от 50 км. в час, добави окръжният прокурор Дичо Атанасов. Тестове на място са показали, че шофьорът не е употребил алкохол или наркотици. Не е осъждан и няма криминално досие. 

По случая е образувано досъдебно производство. 

Директорът на Областната дирекция на Стара Загора и окръжният прокурор призоваха шофьорите да бъда внимателни и да спазват правилата за движение.