16-годишно момче се простреля в главата с газов пистолет в Бургас при опит да си направи гангстерско селфи тази сутрин. За щастие, се е разминал с повърхностна рана.

Пред разследващите ученикът обяснил, че намерил оръжието на улицата, посред бял ден, в градинката зад блока, в който живее в квартал "Изгрев".  Бил с негов приятел. Двете момчета се качили до апартамента на втория етаж, за да разгледат как работи оръжието. Решили да си направят и снимки с него, но пистолетът гръмнал и ранил младежа в слепоочието. Това е версията на тийнейджърите, предаде bTV.

Около 10 ч. сутринта съседи чули силен пукот.

"Доведеният брат твърди, че всъщност пистолетът е гръмнал, докато двамата младежи се опитвали да си направят снимки тип селфита, които да качат в социалните мрежи", заяви говорителят на ОД на МВР - Бургас.

Изстрелът попаднал в слепоочието на младежа.

"Раната е 5-6 сантиметра, не застрашава неговия живот. Имал е щастие, че се е разминал с леки наранявания", каза д-р Константин Давчев от Отделение по неврохирургия, УМБАЛ - Бургас.

С два шева на главата, момчето ще остане за лечение в болницата. Близките му отказват коментар.

Новината за изхвърлен пистолет близо до жилищни блокове и училище развълнува живеещите наблизо.

"Събират се млади мъже с татуировки, паркират колите, където си искат, личи си от ундърграунда, 20-20 и няколко годишни, мускулести, с малко агресивно поведение", каза Георги Кротнев.

Назначени са експертизи, които да установят собствеността на пистолета и дали е откраднат или изгубен.

Полицията работи и по друга версия - пистолетът да не е захвърлен в градинката, а да е на близки на младежа, но да не е бил регистриран.