Мотористът, който беше убит от мълния в Пирин вчера, е бил на билото на планината по време на инцидента. Това казаха по bTV планинските спасители от Банско, които се отзоваха на призива за помощ.

Сигналът за инцидента е получен вчера малко след 14 ч. в района на връх Ореляк. Група мотористи от едно от селата в района на Гоце Делчев излизат да карат точно там и когато едно от момчетата спира на едно от билата е ударено от мълния, за съжаление смъртоносно. Няколко екипа от службата тръгват веднага към района, но не успяват да окажат животоспасяваща помощ, обясни спасителят Наско Уков.

Това е много голям мал шанс, рядко се случва удар от гръм, но все пак се случва, каза друг от спасителите - Михаил Климов.

Той апелира към туристите, когато видят, че прогнозата е за лошо време, особено за гръмотевична буря, да стоят надолу, да не ходят по билата, особено по откритите части на планината.

Има ли съмнения за гръмотевична буря, туристите трябва максимално бързо да се евакуират надолу, тъй като в планината тези бури се сформират много бързо, изтъкна спасителят.

Сега е дъждовно, тревите и пътеките са хлъзгави и туристите трябва да бъдат много внимателни, отбеляза той.