Всички 51 пътници, от изгорелия автобус край бургаското село Маринка, вече са домовете си. Пострадали и ранени при пожара няма, но огънят унищожил голяма част от покупките на пътниците, които били на пазар в южната ни съседка.

Автобусът на хасковската фирма "Тони 2004", пътуващ от Одрин за Варна, се самозапали в движение към 19 часа в събота. Пътниците, сред които е имало е деца, са евакуирани от шофьора Любомир Миланов. По думите на Любомир Миланов превозното средство е сравнително ново - на 12-13 години.

"Нищо, пламък и готово, запалват се. Автобусът е от 2005 година, сравнително нов за автобус. Всичко е технически изправно. Кой ще те пусне в чужбина, ако не е изправен. Според мен причината е техническа. Сега ще кажат хората, аз не мога да кажа", разказа Любо Миланов.

"Много бързо реагира шофьорът, благодарим му много.Човекът видя в последния момент, каза бягайте, автобусът гори, отвори вратите и ние изскочихме, боси, голи, без якета. Това е, важното, че се спасихме", каза Назик, един от пътниците в автобуса.

Огънят е потушен от два противопожарни екипа. В помощ на пътниците първи се отзова кметът на село Маринка Любомир Узунов. Той отвори кметството, за да настанят там пътниците.  Час по-късно пътниците са откарани с друг автобус до Варна. 

"Да благодарим на кмета на съседното село и на Маринка на кмета, отвориха, микробус осигуриха, да ни придвижат, за което сме благодарни", споделя друг потърпевш.

По първоначална информация причина за пожара е станало е късо съединение.

Международният път за Турция остана часове наред затворен. Криминалисти изясняват причините за инцидента.