Туристите, които летяха със скъсания парашут на "Каваците", не са си взели парите обратно. Опасният инцидент стана на къмпинг до Созопол. Както е известно, силен вятър скъса въжето на парашут, завързан към моторница, и отнесе летовниците във въздуха. Докато служители на концесионера и туристите правили опити да върнат моторницата, към която бил закачен парашутът, обратно в морето, въжето се скъсало и двамата туристи отлетели към близката гора.


Както Dir.bg вече писа, летовниците са били майка и син от Горна оряховица, но двамата не живеели в България.

"Това беше най-обикновен рутинен полет. Такива извършваме ежедневно през цялото лято години наред. През месец август като цяло са такива условията, че често пъти се получават термики - топли течения, които идват от брега. Вчера температурата беше изключително висока и тази термика допринесе с това, че увеличи подемната сила на парашута и лодката, въпреки че е мощна, не успя да го прибере на мястото му", обясни пред Нова тв управителят на водния атракцион Виктор Николчовски.

Кадър: Нова тв

По думите му капитанът на лодкатае подценил до някаква степен неблагоприятни условия. Въжето не се е оплело, а се скъсало от напъна, причинен от дърпането."Ние желаехме да им върнем парите на туристите, но след медицинския преглед те си тръгнаха и повече не се върнаха. Този спорт е безопасен, но трябва да се спазват правила", коментира Николчовски и добави, че във фирмата също правят вътрешна проверка и ако се открият пропуски, капитанът на лодката ще бъде санкциониран.

Вчера на мястото е направена проверка. Това пък съобщи Георги Стоянов, представител на Морска администрация. Той допълни, че при нея не са открити нарушения. Тя продължава и ако бъде открито такова, ще има и санкции до 500 лева. А предлагането на услугата за момента е прекратено.