58-годишен мъж и 57-годишна жена загинаха при тройна катастрофа тази сутрин на главния път София - Варна, край  разклона за омуртагското село Божурка.

Сигналът за инцидента е подаден в 10.05 часа, съобщиха от ОДМВР - Търговище.

Правоспособен 58-годишен водач от Варна управлявал в посока Варна лек автомобил "Форд Фюжън" с варненска регистрация. В зоната на ляв завой при движение с несъобразена с пътните условия (мокра пътна настилка) скорост той е изгубил контрол над управлението, автомобилът е навлязъл в крайната лява насрещна пътна лента и се е блъснал странично с правомерно движещия се лек автомобил "Фолксваген Кади" с пазарджишка регистрация, управляван от правоспособен 29-годишен водач от Нови Пазар. Веднага след сблъсъка лекият автомобил "Форд Фюжън" се е завъртял странично, навлязъл е в средната насрещна лента за изпреварване и е блъснал правомерно движещия се лек автомобил "Фолксваген Пасат" със софийска регистрация, управляван от 47-годишен правоспособен водач от София.

В резултат на пътния инцидент водачът на лекия автомобил "Форд Фюжън" и пътувала в същия автомобил 57-годишна жена от Варна са починали на място. Водачът на лекия автомобил "Фолксваген Пасат" е приет за лечение в МБАЛ - Търговище с фрактура на таз, но без опасност за живота. На трите автомобила - участници в пътнотранспортното произшествие, са причинени значителни материални щети.

На водача на лекия автомобил "Фолксваген Кади" е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него  въздух по надлежния ред - с техническо средство алкотест "Дрегер", която е отрицателна.  Взети са кръвни проби за химическо изследване от останалите водачи.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ - Омуртаг.