Трима души са пострадали при пожара, избухнал днес сутринта в апартамент на последния етаж на блок 12 блок в Зона Б-5 в квартал "Сердика", съобщиха от СДВР.

"Около 8.50 ч тази сутрин е получен сигнал за възникнал пожар в жилищен блок в ж.к. "Сердика". На място са изпратени екипи на пожарна, полиция и Спешна помощ. Един мъж е с изгаряния, който е откаран в болница за преглед, а други двама души са се надишали с пушечни газове", обясниха от полицията.

Пострадалият е откаран в "Пирогов". След като е бил прегледан, мъжът е отказал да бъде хоспитализиран.

Снимка: Канал 3

По непотвърдена информация пожарът е причинен от реотанова печка, а пламъците са угасени с вода от водоснабдителните кранове на сградата. Огнеборците са били затруднени заради откраднати шлангове, обясни пред Канал 3 техният командир.

Пламъците, обхванали две от стаите на апартамента, излизаха от прозорците пред погледите на десетки столичани.

Двама мъже - 42-годишният хазяин и неговият наемател, са откарани в "Пирогов" с наранявания и интоксикация, а съседът, извел собственика от горящото жилище, е прегледан на място от лекари и освободен.

Собственикът на апартамента е с наранявания по лицето, по главата, с интоксикация.

В блока е проведена евакуация на живущите по време на инцидента, а след погасяването на огъне те са се прибрали в жилищата си.