Трима българи на по 19, 28 и 31 година са загинали при жестока катастрофа по път B236 в Германия - между немските градове Ленхаузен и Финентроп, провинция Северен Рейн - Вестфалия.

Сблъсъкът между карано от българин "Ауди" и БМВ, управлявано от 59-годишен местен жител, е станал около 5.40 часа в петък. Тримата пътуващи в аудито, което е взето на изплащане, са починали на място, водачът на другата кола е откаран в болницата в изключително тежко състояние.

Катастрофата е станала при мокър път и мъгла, българите са пътували към мястото, където работят като дърводелци.

Пасторът на евангелската църква в Казанлък Димитър Банев уточни, че става въпрос за двама братя и техен първи братовчед, които работели в Германия от лятото на 2018 година. Зад волана е бил 31-годишният Иван Асенов, на предната седалка е бил брат му Тодор, а на задната - първият им братовчед Демир Върбанов (19).

Вестта за гибелта на тримата покруси казанлъшкия квартал "Кармен", където живеят родителите на братята. Само преди седмица при тях се завърнала и бременната съпруга на Иван, съобщи пасторът.

Тук все още не знаят подробности за трагичния случай. Според публикации в немските електронни медии преди удара БМВ-то е изпреварило друга кола. Ударът е станал в насрещното платно, като не е ясно каква е причината българите да са там. Пътят е бил затворен часове наред, в разчистването са участвали множество специализирани автомобили, включително и хеликоптер.

Пастор Банев очаква телата да пристигнат в Казанлък през седмицата. С това се ангажирал българин, който имал специализирана транспортна фирма в Германия.

И тримата загинали са били с редовни документи.