Три скиорки едва не са пострадали вчера при инцидент с лифта в планинския курорт Пампорово, предизвикан от паднало дърво.

Една от младите жени - на 20 години, е паднала от няколко метра, след като бор се стоварил върху седалката в движение, съобщи bTV. За късмет няма опасност за живота й, тя е само с натъртвания и без счупвания. Другите също са в добро състояние.

Снимка: bTV

Падналото дърво обаче блокира лифта за 3 часа, сигнализираха скиори. Вятърът е съборил дървото върху една от седалките на съоръжението.

Очевидци разказаха, че много хора са скачали. Някои оправдаха риска си с измръзване на крайниците и казаха, че след втория час вече не са можели да седят на едно място.

Снимка: bTV

От "Пампорово ООД" казаха, че всеки ден се извършват обходи и изгнили дървета се отстраняват, но срещу природата нищо не може да се направи понякога.

От Планинска спасителна служба към Българския червен кръст в Пампорово уточниха пред "Фокус", че инцидентът е станал в събота сутринта, около 10.00 часа. Дървото е паднало върху носещото въже на 12-ти стълб, което се е откачило. Част от клоните са паднали върху лифтова седалка, където са седели трите момичета. Инцидентът е станал в най-ниската част на лифта на трасето. Според спасителите никой не е пострадал.

В момента всички лифтове работят. Въпреки високите температури обаче, заради силния вятър условията в планините не са много подходящи за туризъм.