Планински спасители издирват изгубена жена в Рила вече трети ден. Сигналът за изчезването й е подаден в неделя вечерта. 64-годишната жена е предприела сама преход в Мальовишкия дял на планината и от следобедните часове в неделния ден нейните близки са загубили контакт, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС).

Времето е било ветровито, със снеговалеж и намалена видимост. Веднага планински спасители започват издирването. Те се отправя към хижа "Мальовица", където изчезналата е забелязана за последен път, но издирването не дава резултат, предаде Нова телевизия.

Акцията е подновена в понеделник сутринта, като в нея се включват още петима спасители от Самоков и двама доброволци. Те започват обход и претърсване на всички маркирани по-вероятни трасета, но резултат отново няма. По данни от нейните близки, тя е с тъмни дрехи, сливащи се с каменистия терен.

Междувременно от централата на ПСС е поискан хеликоптер от авиобаза Крумово за облитане и оглеждане на по-голям район. Такъв е осигурен, но поради рязкото влошаване на времето и появилия се силен вятър полетът е задържан.

Днес в издирването са се включили доброволци от Пловдив и София с две кучета. В района обаче духа много силен вятър.