Приятели на 30-годишния шофьор на катафалка от Сапарева баня организират подписка в негова защита. Тя вече е разпространена в няколко търговски обекта в града.

Във вторник Радостин Гювийски блъсна на заден ход 65-годишна туристка от Банкя, която впоследствие почина в болницата. Инцидентът стана пред един от хотелите в града, където жената тъкмо се настанявала със съпруга си за кратка почивка. От полицията съобщиха, че тестът за алкохол с дрегер е бил отрицателен, но младият мъж е дал положителна проба за употреба на амфетамин.

От прокуратурата му повдигнаха обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост след употреба на наркотици. Ако бъде признат за виновен, може да получи от 3 до 15 години лишаване от свобода.

Гювийски е добра познат в Сапарева баня. През деня работел с катафалката, а вечер бил дисководещ. Хората организираха събиране на подписка в негова подкрепа, както и средства, за да се плати на адвоката, тъй като Гювийски нямал пари да плати за защита.

Майката му разказа пред БНТ, че не вярва той да употребява наркотици. През последните дни имал кашлица и взимал антибиотици, които може да са оказали влияние върху взетата проба.

Приятели на Радостин също не вярват, че употребява наркотици. В социалните мрежи изказват съжаление за случилото се и твърдят, че вината за случилото се не е негова. Те се обединиха, за да му помогнат. Вече са събрани са и пари, които са предадени на семейството му за предстоящото дело.

Адвокат Красимир Ранов е поел защитата на Радостин. В момента Гювийски е в ареста с постоянна мярка "задържане под стража".