Израелски тийнейджър загина след падане от високо в Национален парк Йосемити в Калифорния, САЩ, докато се опитвал да си направи селфи, съобщи BBC.

18-годишният Томер Франкфуртер от Йерусалим е бил на двумесечно пътуване в САЩ, съобщиха израелските медии, като се позоваха на неговата майка. Съобщили й, че Томер се е опитвал да си направи селфи, но се подхлъзнал и паднал от 250 метра височина.

Преди два дни Асошиейтед прес съобщи за смъртта на младежа, като предаде, че той е паднал, докато се е изкачвал в близост до емблематичния за парка водопад Невада (Nevada Fall), показан на снимката. Той е бил близо до "върха" на водопада, когато е паднал, съобщиха местните власти. Тогава не се съобщава за фаталното селфи, за което днес пише BBC.

Израелското министерство на външните работи заяви, че тялото на тийнейджъра е върнато в страната за погребение.

През юни двама скални катерачи намериха смъртта си в Йосемити, докато се опитваха да изкачат гранитната скална формация Ел Капитан. Друг катерач загина през месец май на връх Half Dome" в националния парк; британски катерач пък изгуби живота си при скално свличане при Ел Капитан миналия септември.

Националният парк Йосемити наскоро беше отворен, след като беше застрашен от големите горски пожари, които се разразиха в Калифорния.