15-годишен нападна с нож и обра възрастна жена, но за броени часове павликенски криминалисти го разкриха. Извършителят е установен и задържан, съобщават от МВР.

Действията по случая започнали в неделя около 18.30 часа, след като съдействие в управлението потърсил жител на Павликени. Той обяснил, че малко по-рано същата вечер 78-годишната му съседка е била нападната пред дома си от непознат младеж. Той я заплашил с нож и й отмъкнал торбичка с намиращи се в нея 39 лв. и хранителни продукти, след което побягнал.

Снимка: МВР

След получаването на сигнала в полицейското управление са предприети незабавни мероприятия в района на местопроизшествието. За кратко време полицейските служители намерили и задържали извършителя - 15-годишно местно момче, неизвестно до момента на полицията.

Младежът е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

Днес в РУ-Павликени началникът на полицейското управление гл. инсп. Иван Тодоров, ръководителят на Районна прокуратура-Павликени Габриела Дремсизова и полицейски служители се срещнаха с потърпевшата и й върнаха откраднатите вещи.