Тежкотоварен камион, превозващ цитрусови плодове, се е обърнал тази нощ край Бяла. Инцидентът е станал около 2 часа през нощта, когато тирът излязъл от пътя и паднал в непосредствена близост до жп линията.

Камионът с българска регистрация е пътувал от Мездра за Румъния. На Т-образното кръстовище между пътищата Плевен-Бяла и Русе- Велико Търново водачът изпуснал завоя и продължил направо. В последния момент е успял да извие превозното средство и така  предпазил жиците по жп трасето от скъсване. Част от кабината спряла върху релсите, а ремаркето е полегнало странично.

При инцидента шофьорът не е пострадал, пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Най-вероятната причина за катастрофата е моментно задрямване.

Движението на влаковете е било спряно за повече от четири часа, докато камионът бъде изтеглен на пътя.

Аварийните жп екипи на място са участвали обезопасяване на местопроизшествието, а екипът от РСПБЗН-Бяла е участвал при премахване на мантинела и е съдействал за осветяване на мястото на инцидента.

Това е пореден инцидент, който става на кръстовището, въпреки че са взети всички мерки за обезопасяване и сигнализиране на участъка - шумяща маркировка, насечени ивици по платното на движение.