ТИР е паднал върху жп линията Велико Търново-Русе и се е запалил, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Сигналът за инцидента, който е станал между селата Петко Каравелово и Раданово, е подаден в 18.23 часа.

Камионът се е движил в посока крайдунавския град. На място са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ.

Водачът на камиона, който е с турска регистрация, е загинал. Възникналият при катастрофата пожар е потушен. Свидетели коментират в социалните мрежи, че турският камион без видима причина е навлязъл в лявото платно за движение и после е паднал през моста на жп линията, предаде БНР.

От Противопожарната служба във Велико Търново съобщиха, че тежкотоварният автомобил, който е превозвал технически изделия, първо е паднал върху мрежата високо напрежение, при което най-вероятно е станало късо съединение и поради това се е запалил. Водачът е загинал в кабината.

От Железопътна инфраструктура предстои да организират кранове, които да премахнат камиона от релсите, след което ще се прецени какви са щетите по железния път.

Предстои и възстановяване на контактната мрежа.

Движението на влаковете от и за Русе е спряно за неопределено време. Автомобилният трафик се пренасочва през обходни маршрути.

От Пътната агенция съобщиха, че временно се ограничава движението по път I-5 Полски Тръмбеш - Велико Търново в района между селата Раданово и Петко Каравелово поради пътнотранспортно произшествие.

Трафикът се извършва по обходен маршрут: път I-5 Стефан Стамболово - път III-504 - Обединение - път III - 502 - Полски Тръмбеш и обратно.

На 11 декември 2014 г., в района на жп спирка Мурсалево, управляван от поляк камион с мандарини падна върху релсите заради свлачище на главния път Е-79 и се запали. В този момент бързият влак Благоевград-София, управляван от машиниста Димитър Христов, се удари в горящия ТИР. След удара пламна и влакът, но всички 95 пътници в него бяха изведени от машиниста и превозната бригада - Кирил Стефанов и Васил Джартов, и нямаше пострадали.