Тежка катастрофа е станала на пътя Пловдив - Карлово, в участъка между село Песнопой и град Баня, съобщиха от полицията.

Четири автомобила са се блъснали, като единият е в канавката, а други три са на пътя. На пътното платно има също спрял ТИР, разказаха и очевидци.

От полицията съобщиха, че по първоначални данни шофьор, управлявал лек автомобил "Шкода" с испанска регистрация, е причинил инцидента. Той е пътувал към Карлово, но на около 5 км след село Песнопой е загубил управление над автомобила и е навлязъл в насрещното движение, като се е блъснал последователно в три автомобила - "Мерцедес", "Ауди" и БМВ с пловдивска регистрация, движещи се към Пловдив.

От удара единият автомобил е изхвърчал в канавката, а другите три коли, включително и шкодата, са на пътното платно. В болница са откарани водачът на шкодата и шофьорът на БМВ-то.

Движението от Карлово към Пловдив се отбива през Михилци, с обход през Хисаря, докато бъде извършен оглед на мястото на произшествието. Изясняват се причините за пътния инцидент.