Верижна катастрофа е станала на главен път Е-79 край Благоевград, в блиост до Полигона. Ударили са се четири автомобила, като два са се сблъскали челно, а други два са се ударили в тях, съобщиха bTV и Struma.com.

По първоначална информация при инцидента са пострадали четирима души, които са транспортирани в благоевградската болница. Колите са с нанесени сериозни материални щети.

Инцидентът предизвика задръстване. Движението се осъществява в една лента и се регулира от пътна полиция.

Пътните настилки в областта са мокри и хлъзгави. От ОДМВР-Благоевград апелират шофьорите да се  движат с повишени внимание.

Снимка: bTV

Снежен циклон затвори проходи

Обилният снеговалеж предизвика серия от катастрофи днес.  Ришкият проход бе затворен за часове и в двете посоки поради изсипване на арматурно желязо, превозвано от камион край село Прилеп, община Сунгурларе.

Проходът Троян-Кърнаре е затворен за движение на всички моторни превозни средства, съобщиха от Областното пътно управление в Ловеч. Причината е обилен снеговалеж, силен вятър и намалена видимост.

Временно е ограничено движението на МПС над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен и Превала, поради интензивен снеговалеж и снегопочистване, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура".

И утре се очакват обилни снеговалежи, като лошото време се мести на изток. Жъл и оранжев код е обявен за 16 области в страната. Най-опасно ще е времето в 9 области в Източна България, където се очакват и виелици.

От Пътна полиция апелират към водачите ако не е наложително, да не тръгват на път.