Тежка катастрофа затвори главен път Е-79 край Струмяни. Според първоначалната информация, около 7.30 часа тази сутрин са се ударили лек автомобил и микробус. По неофициална информация при катастрофата има пострадали, но все още няма данни за състоянието им. Главният път е затворен и в двете посоки, съобщава БНТ.

Въведен е обходен маршрут за леките автомобили: Струмяни - Микрево - Драката - Вълково - Сандански. Тежкотоварните моторни превозни средства изчакват на място.

Движението по пътя от България към Гърция и обратно е натоварено. Вчера километрична колона от пътуващи се образува на пътя към ГКПП "Кулата". Близо 8 километра пък беше опашката от автомобили на ГКПП "Маказа".

Днес ще има засилено е полицейско присъствие по пътищата, водещи към границата ни със Сърбия. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

"Пътна полиция" предприема допълнителни мерки заради засиления трафик на транзитно преминаващи чужди граждани от южна ни граница към западната. Поради тази причина засилено ще е присъствието на екипите по пътя от ГКПП "Капитан Андреево", автомагистрала "Марица", автомагистрала "Тракия" и път I-9 (София-Калотина).

На автомагистрала "Струма" движението на товарни автомобили ще е ограничено за времето от 10.00 до 14.00 часа в посока п. в Даскалово-автомагистрала "Тракия".