11-годишното момче, което днес беше прието в "Пирогов" със съмнения за комоцио, не е било удряно от учителя си, както твърди, а точно обратното. Това заявиха от столичното училище, в което учи детето.

То се оплакало от световъртеж пред пристигналите лекари, които установили следи от удари по тялото му. Ученикът заявил, че е било пребито от учител по физическо.

Директорът Величка Таседжикова коментира, че няма подобен случай, съобщи bTV, без да назовава името на учебното заведение. Проверка показва, че става дума за 70 ОУ "Свети Климент Охридски".

Версията на ръководството е обратната на тази на петокласника - той нахлул в час по физическо на третокласници. След опит на преподавателя Георги Георгиев да го отстрани, момчето го ударило и избягало. Малко по-късно обаче се върнало майка си, която, по думите на учителите и директорката, започнала да ги плюе и обижда.

Третокласниците, които са присъствали на инцидента, също твърдят, че учителят не му е посягал.

От училището коментираха още, че момчето е от проблемно семейство и това не е първи инцидент, в който участва. Проблемно дете е и по-големият му брат, който учи в същото училище.

В момента тече вътрешно разследване. Учителят е подал жалба заради инцидента. А от Социалните служби коментираха, че ще бъде извършена проверка в училището.

Прегледите и снимките в "Пирогов" са показали, че на 11-годишния му няма нищо, съобщи "24 часа". Момчето дори напуснало болницата, без да дочака края на изследванията.