В най-голямото училище в Кърджали "Отец Паисий" е проведена евакуация, след като е пропаднало стълбище. Инцидентът е станал по време на коледен концерт, но няма пострадали.

Учениците са пеели и танцували във фоайето на втория етаж, когато се е срутила мазилката на стълбището, водещо към първия етаж.

Секунди по-късно учителите успели да изведат учениците от мястото на инцидента и да извикат пожарна. Пред училището има два противопожарни автомобила, стълбищата са отцепени, а пожарникари и полицаи извършват оглед на мястото.

Видимо по срутилото се стълбище има конструктивни нарушения. Най-вероятно вибрациите на бетонната плоча по време на танците са станали причина за срутването.

Сигнал за инцидента с пропадането на стълбище в най-старото училище в региона е подаден малко преди 12 часа.

Огромни парчета мазилка са рухнали между втория и третия етаж в сградата.

"Пропукана е плочата на стълбището. Проблемът е конструктивен и не е зависил от извършения ремонт на училището. Ще бъде направено сериозно обследване на конструкцията на сградата", посочи пред 24rodopi.com директорът на училището Златко Атанасов.

Зам.-кметът на Кърджали Катя Митовска заяви, че веднага ще бъде потърсено съдействие от експертна група от Камарата на инженерите в България за предоставяне на мнение.

Учебният процес ще бъде преустановен до следващия вторник, включително.

По случая започва и разследване, обяви шефът на Областната дирекция на МВР старши комисар Атанас Илков.