Гонка с криминално проявено лице в първомайското село Градина завърши с арест. Късно снощи в хода на проверка на територията на първомайското село Градина е задържано криминално проявено лице, което се опитало да осуети полицейска проверка.

Около 23 часа автопатрул на РУ Първомай се разминал с лек автомобил "Мерцедес" на територията на селото. Служителите на реда го последвали и подали звуков и светлинен сигнал за спиране на частния автомобил. Водачът не се подчинил и ускорил скоростта, продължавайки движението си в посока към село Крушево.

Патрулиращият екип предприел преследване със звуков и светлинен сигнал, преминавайки през селата Крушево и Добри дол. В края на село Добри дол преследваният автомобил се насочил извън границите на населеното място и се отправил в посока към коритото на река Марица. Водачът спрял на брега. Униформените спрели непосредствено зад него и отново му разпоредили да изгаси автомобила и да излезе от него, за да бъде установена самоличността му.

Водачът не се подчинил и направил опит за маневра на автомобила, тръгвайки срещу полицейските служители. Униформените произвели предупредителни изстрели в безопасна за всички посока и разпоредили на двамата мъже в превозното средство да слязат от него и да легнат на земята с поставени зад тила ръце.

Установено е, че задържаните мъже са криминално проявени жители на село Мирово. Причината за последвалата гонка и осуетената полицейска проверка е употребата на алкохол от страна на водача. Техническото средство отчело 2, 16 промила алкохол в издишания въздух.

По случая е образувано бързо производство. Водачът е привлечен в качеството на обвиняем и задържан за срок от 72 часа с постановление на прокурор при РП -Пловдив.

Работата по случая продължава разследващ полицай при РУ - Първомай.