Горски инспектор паднал в дълбока пещера. Кошмарният инцидент станал преди ден в монтанското село Превала в местността "Мишин камък", съобщава "24 часа".

Служителят бил преди време там по работа и запленен от красиват1а гледка решил да си устрои пикник сред природата. Престоял два дена в пещерата, но се подхлъзнал и паднал в дълбокия 6 метра кладенец на дъното.

Сигналът за инцидента е получен около 13 часа в четвъртък. Да спасят горския незабавно се отзовали два екипа на сектор "Специализирани оперативни дейности" при РСПБЗН- Монтана.

55- годишният пазител на горските територии е изваден от пещерата по алпийски способ с помощта на въжета. При изваждането е бил в добро състояние, без видими наранявания.

Мъжът е пренесен до линейката на спешна медицинска помощ и след това е транспортиран до болницата в Монтана. Местните разказват, че за последно бил видян на 29 април да пие две ракии в кръчмата на селото.

После изчезнал. Два дена го търсели екип от 15 човека от участъка в Чипровци, горски служители и ловци. Те обхождали района и най- накрая стигнали до пещерата, където го открили.