Пожарникари спасиха двама мъже и шест деца, попаднали във воден капан. Вчера малко преди 17 часа в пожарния участък на град Маджарово бил получен сигнал за издирване и спасяване на бедстващи хора в река Арда, съобщиха днес от полицията.

Според подадената информация двама мъже на 56 и на 64 години, заедно с шест деца на възраст от 2 до 13 години, били на разходка до остров в реката. Неочаквано за тях нивото на водата рязко се повишило, пътят им към брега бил възпрепятстван и те попаднали във воден капан.

Незабавно към посоченото място, между град Маджарово и село Бориславци, се отправили два екипа огнеборци - от участъка и от пожарната - Хасково. Пристигайки в района на инцидента, пожарникарите оценили обстановката и с помощта на частна лодка предприели спасителните действия. Така час по-късно, към 18 часа, бедстващите били изведени живи и невредими, не се е наложило да бъдат транспортирани до медицинско заведение.

Дир.бг припомня, че това не е първият случай на изпадащи в бедствено положение в реката. На 1 август тази година в подобна ситуация изпадна 17-годишно момиче от Свиленград. Спасителната операция отново завърши успешно. На 2 май пък брат и сестра от село Паспал бяха с спасени от придошлите води в реката.

Когато турбините бъдат отворени отгоре и е изпусната водата, нивото на река Арда се покачва и понякога идва доста бързо. Когато хора, които не са идвали тук, в този район, и не познават реката, не знаят за това нещо и много често се случват такива инциденти, смятат пожарникарите в региона, които не за пръв път се сблъскват с тази ситуация.