Соченият за организатор на протестите срещу високите цени на горивата в Бургас е катастрофирал зрелищно на бул."Тодор Александров" в града, съобщава Флагман.бг. Според изданието инцидентът е станал малко след 12 часа, а другият участник е товарен автомобил "Мерцедес".

Според показанията, които полицейски служители са снели на мястото на инцидента, мерцедесът е отнел предимството на БМВ-то на Мартин Пенчев. Предстои обаче да се разгледат и видеозаписите, за да се установи фактическата обстановка.

В катастрофата няма ранени, но автомобилът, управляван от Пенчев, е пострадал сериозно.

Потърсен за коментар, Мартин Пенчев заяви, че не е пострадал сериозно, а шофьорът на камиона, който му е отнел предимството, му се извинил. 

Един от основните организатори на протестите срещу високите цени на горивата в Бургас се оттегли, след като беше привикан в полицията преди 3 седмици. Модераторът на групата "Шофьори Бургас" се оплака, че е оказан натиск на негови близки. Името на Мартин Пенчев се свързва с общинския съветник и бизнесмен Бенчо Бенчев, който беше арестуван в Турция заедно с Димитър Желязков - Митьо Очите.

"За да не навредя на трети лица - дали третото лице е Бенчо Бенчев или някой друг, няма никакво значение! Когато в моите ръце е съдбата на някой друг е логично аз да дръпна задна и те го знаят, и затова така се случва!", заяви Мартин Пенчев. На въпрос защо смята, че ще навреди на Бенчо Бенчев, Пенчев отговори: "защото ме свързват с него политически".

"В социалните мрежи изтече негово изказване, в което даде указания за протест... господин Пенчев беше извикан, ако се ситуира като организатор на протеста, да направим разговор с него какви са намеренията и нагласите, защото доста ясни бяха указанията, които той даде към всички, които желаят да участват в протеста", обясни тогава Неделчо Рачев - началник на "Охранителна полиция" към ОДМВР - Бургас.