"Локалният пожар вече е в историята. Има единствено материални последици. Няма пострадали хора". Това е коментарът на собственика на военния завод Емилиян Гебрев.

Пред bTV той поясни, че материалните щети не са малки, но все още се изчислява и не се знае точно колко ще му струва инцидента.Той гарантира, че няма да бъде забавена нито една поръчка на клиентите на завода.

Няма тлеещи огнища във военния завод "Дунарит" и обстановката вече се нормализира, допълни още Гебрев. Пожарът предизвика тревога в Русенска област вчера. Евакуирани бяха около 700 работници и жителите на най-близките населени места.

"Рано е да се каже каква е причината за пожара. От разговорите, проведени с работниците, най-вероятно става въпрос за фабричен дефект на детайл, който е изработен преди години от фирма, която е създала това оборудване", обясни собственикът на "Дунарит". Този следобед предстоят огледи на място.

Междувременно в населените места в близост - село Николово и град Мартен, бяха предприети мерки за извеждане на децата от детските градини и училищата вчера.

Достъпът от и за Николово беше ограничен през почти целия ден. Почти всички от селото, които били временно евакуирани в късните часове, се върнали по домовете си. В местното заведение хората са благодарни на съдбата, че до взрив в завода така и не се стигна