Полицията провежда следствени действия, но все още не са установени вандалите, които замеряха с камъни влак по линията Пловдив - Асеновград в събота вечерта. Това съобщи началникът на "БДЖ-Пътнически превози" в Пловдив Ангел Даскалов пред БНТ.

При инцидента, станал близо до Крумово, пострадаха две момичета. Счупено е стъклото на първия вагон. Ранените са от Първомай, прегледани са в болница, нямат тежки контузии и са освободени за домашно лечение.

"При движение на влака със 100 км/ч. неизвестни лица хвърлят камък и счупват едно неподвижно стъкло. В купето пътуват две пътнички, едната е с прорезни рани по челото, а камъкът пада върху другата жена", разказа за инцидента Даскалов.

Кондукторът, който е бил във влака, разказа пред bTV,  че камъкът е бил голям колкото длан.

Даскалов обясни, че за 2019 година има 65 случая на замеряне с камъни по влаковете, при които няма пострадали. През 2020 година случаите са 79 с трима пострадали служители машинисти. А от началото на 2021 година вече има 5 случая с трима пострадали.

В началото на годината ръководството на БДЖ е провело среща с ръководството на МВР относно три проблемни направления - поставяне на предмети на жп линията, обрисуването с графити на вагоните и хвърлянето на камъни по движещи се возила.

Стъклата са достатъчно обезопасени, но просто това не е нормално - да се хвърлят камъни, коментира още Даскалов.