Лек автомобил се е блъснал във влак на жп прелез, след като 51-годишната водачка на колата отнела предимството на композицията, пътуваща по линията Силистра – Самуил, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра.

Сигналът за произшествието, което е станала на жп прелеза при село Черник, е подаден вчера около 16 часа.

Шофьорката на лекия автомобил "Фолксваген" е предприела пресичане на жп прелеза без да спази предупредителната светлинна сигнализация и с предната част на колата се ударила в преминаващия влак. При инцидента няма пострадали, нанесени са само материални щети. 

Екип на пожарната в Дулово е изтеглил катастрофиралия автомобил и е разчистил мястото на произшествието. На водачката е съставен акт.

Според статистиката на Националната компания "Железопътна инфраструктура" за последните 3 години 36 души са загубили живота си или са пострадали тежко при катастрофи на жп прелези. Едно от най-честите нарушения е преминаването при спусната бариера от страна на шофьорите. На територията на цялата страна има 757 прелеза. По-голямата част от тях са обезопасени с бариери и сигнализация, но въпреки това там стават и най-сериозните инциденти.