Карах с максимум 50 км/ч. В шок съм. Това сподели пред Нова тв водачът, който блъсна четирима младежи край стадион "Георги Аспарухов". На шофьора е направена проба за наличие на алкохол в кръвта, но резултатите от нея все още не са оповестени.

Вижте още снимки ТУК>>>

Водачът твърди, че е бил засечен от друг шофьор, преминаващ на червено. В опита си да избегне удар, той се блъснал в мантинелата, завил рязко наляво, колата поднесла и връхлетяла върху пострадалите.

Междувременно от "Пирогов" съобщиха, че момче и момиче - на 15 и 17 години, са в изключително тежко състояние, след като при удара са паднали от моста.

17-годишното момиче е с тежка височинна травма на кръста и няма никаква чувствителност на ръцете и краката. Опасенията на медиците са, че може да остане инвалид за цял живот. Момчето е с открита фрактура на крака. То също ще бъде оперирано по спешност. "Счупвания на крайници имат 3 от децата, а четвъртото вероятно е с комоцио - сътресение на мозъка, но продължават прегледите за установяването на състоянието", добави директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов пред "24 часа".

Припомняме, че инцидентът стана на бул. "Владимир Вазов", в близост до стадион "Георги Аспарухов". Сигналът е подаден в 13.45 ч. На мястото веднага са изпратени три коли на Спешна помощ.