Състав на Бургаския апелативен съд потвърди първоначалния арест на 39-годишния Георги Костадинов, която в пияно състояние зад волана уби полицай от Нова Загора на пътя, съобщиха от пресцентъра на съда.

На 2 декември, шофирайки БМВ, мъжът е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на служителя на МВР Тодор Тодоров, на 35 г.

По време на съдебното заседание пред въззивната инстанция прокурорът е представил резултатите за химическото определяне на концентрацията на алкохол, който установяват, че в изследвана проба кръв, взета от обвиняемия се доказва наличие на алкохол в концентрация 0,75 промила.

Според апелативните съдии в Бургас е налице обосновано предположение за авторство, както и че съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, ако се намира на свобода. Той е привлечен за престъпление, което макар и непредпазливо, е тежко по смисъла на закона. Предвиденото наказание е "лишаване от свобода" за срок от 3 до 15 години.

От приложената справка по делото от сектор "Пътна полиция " - Сливен е видно, че обвиняемият многократно е наказван по административен ред с фишове и наказателни постановления за допуснати нарушения и се явява системен нарушител, които обстоятелства създават възможност за причиняване на ново ПТП от негова страна, посочиха от съда в Бургас.

Определението на магистратите не подлежи на обжалване и протестиране.