Шофьор загина при тежка катастрофа между ТИР и микробус в Шуменско, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Инцидентът е станал тази сутрин до село Изгрев, създадена е организация пътуващите от и към Силистра да преминават по обходен маршрут. Сигнал е получен в 6 ч. в дежурната оперативна част на областната дирекция в Шумен. Съобщено било, че са се блъснали тежкотоварен камион и бус. Към мястото на инцидента веднага са насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ.

След пристигане на екипите било установено, че водачът на буса е загинал на място. Спътникът му е невредим. Спасителни екипи от пожарните в Шумен и Каолиново са помогнали да бъде изваден водачът на тежкотоварния автомобил от кабината. Мъжът е откаран е за преглед в МБАЛ- Шумен.

Причините за възникване на инцидента са в процес на изясняване. На място се извършва оглед. Движението в участъка е затруднено. Създадена е временна организация на движението. Пътуващите към Силистра ще бъдат насочвани през Венец, а идващите от Силистра ще преминават през Изгрев и ще бъдат насочвани към Каолиново. От полицията молят водачите да шофират внимателно.