54-годишен шофьор на училищен микробус почина по време на движение, докато превозвал деца след учебните часове. Учениците не са пострадали.

Инцидентът е станал вчера в кюстендилското село Слокощица, където водачът на бус, марка "Мерцедес", се е забил в оградата на къща и смачкал кофа за боклук.

По информация от свидетели шофьорът е проявил истинско геройство в последните секунди от живота си. Той е дръпнал ръчната спирачка и е натиснал педала на спирачката и с двата си крака, за "да убие скоростта" на автобуса и да спаси децата. След това полицаят, в чиято къща се ударил рейсът, помогнал на учениците да излязат от него.

Водачът е пътувал след първата смяна на децата от Кюстендил за Слокощица, като влязъл в населеното място от разклона при пътя за Ново село. Най-вероятно става дума за инфаркт, но причините за смъртта ще установява аутопсията.

Снимка: bTV

"При пристигането на колегите от дежурния екип, шофьорът е бил починал, но са го реанимирали с надеждата да го върнат към живота", заяви пред Дарик радио директорът на Спешен център-Кюстендил д-р Албена Рапатинска.

По случая е започнато досъдебно производство в РУ-Кюстендил, назначени са експертизи, уведомен е дежурен прокурор, информират от полицията.

С децата вече работи училищен психолог.