Неправоспособен шофьор се заби с автомобила си в стената на заведение за бързо хранене във варненския квартал "Галата". Пострадал е собственикът, който е настанен във Военноморската болница във Варна, съобщи БНТ.

Снощи около 01:00 ч. шофьор на лек автомобил губи контрол над него, качва се на бордюра и се забива в стената на заведение за бързо хранене. Шофьорът е неправоспособен, на 29 години. Движил се е по улицата и докато прави десен завой, губи контрол, след което се удря в заведението. По данни на очевидци се е движил с превишена скорост.

По време на удара 53-годишният собственик на търговския обект се е намирал близо до включен фритюрник. Уредът се обръща и залива мъжа с вряща мазнина. При инцидента той получава около 35% изгаряния. За щастие, други пострадали няма.

Мъжът е настанен в реанимацията на Клиниката по изгаряния във Военноморската болница във Варна. Състоянието му е стабилно. Няма опасност за живота му, но в следващите дни той се нуждае от поне пет кръводарители дневно и затова неговите близки призовават за помощ.