35-годишен шофьор без книжка блъсна патрулен автомобил на Областната дирекция на МВР-Кърджали, като преди това три пъти не се е подчинил на подаден стоп сигнал за проверка.

Инцидентът е станал днес малко след 16,30 часа на ул."Първи май" в областния град, съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР.

От там уточниха, че леко са пострадали двама пътни полицаи, които са преминали през прегледи в Спешното отделение на местната болница.

Снимка: Арда Нюз

Водачът на лек автомобил "Мерцедес" не се подчинил на подаден сигнал за спиране още на КПП "Чилик", след това на входа на Кърджали и за трети път на ул."Първи май" в града. Патрулният автомобил е бил ударен от бягащия в посока към Момчилград шофьор.

При направена проверка е установено, че водачът не притежава свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство. Тестовете за алкохол и наркотици са с отрицателен резултат. На мястото на произшествието е извършен оглед.

При друг инцидент в София се удариха патрулен автомобил на Трето РПУ и лек автомобил "Нисан Микра" със старозагорска регистрация.

Снимка: Bulphoto

Катастрофата стана на кръстовището на бул. "Иван Гешов" и "Възкресение". По първоначални данни няма пострадали, но са нанесени материални щети по двете коли.

Движението в района на инцидента бе затруднено. Работата по изясняване на случая продължава.

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto