Шефът на НАП - Пловдив Венелин Найденов заяви, че синът му не е блъснал жената на "зебра" и не е бягал. А аз не съм го "отървал", както вече се твърди, каза той пред "24 часа".

"Аз се прибирах към 21 часа. Видях, че пред входа ни има полиция. В момента, в който паркирах колата, при мен дойде един от полицаите. Попита ме кола еди кой си номер наша ли е и знам ли кой я управлява. Потвърдих, че колата е наша, той каза" Може ли да дойдете, че има инцидент", разказва Найденов.

Попита ли знае ли къде е синът му. "Обадих му се, той беше наблизо, дойде до минути, остави колата като веществено доказателство и обясни подробно какво се е случило", поясни шефът на НАП-Пловдив.

Снимка: 24 часа

Какво се е случило наистина

Той е извършвал маневра на заден ход . Платното е било свободно, има си и тротоари встрани. Привечер е, било е вече сумрачно, той чува тъп удар, отваря своята врата, не вижда да има пострадала от удар кола, каквото допуска, че е станало, излиза на улицата и си потегля, твърди Найденов.

Според него инцидентът не е станал на зебра. "Станало е на място, на което няма зебра. Има платно и тротоари. И той не е избягал от местопрестъплението. Тръгнал е, защото не е разбрал какво се е случило", категоричен е Найденов.

Съседи са извикали бърза помощ. Един от тях, който е видял сива кола, марка Мерцедес от 2006 г. я е описал пред полицията.

 Само колата на сина на Найденов отговаря на това описание.

Той отрича, че сина му е карал с висока скорост. "Уличката е малка, каква висока скорост, та на нея тя е невъзможна! Той въобще не е разбрал какво се е случило. Иначе никога не би си тръгнал", заявява Найденов.

Синът му е дал подробни обяснения и са го освободили. "Днес също даде показания и се прибра в къщи. Минути следа като се прибра ни съобщиха, че жената е починала в болницата. По процедура сега трябва да го обявят за издирване и утре прокуратурата може да иска задържането му", казва още Найденов.

На въпрос сина му как приема инцидента, шефът на НАП заявява: "Той е пълнолетен. Наясно е какво се е случило. Преживява го".

Отрича да се е месил, за да защити сина си. "Не съм го отървал, както се твърди. Няма да се намесвам по никакъв начин. Тежко е. Най-тежки са неистините. Не, не е станало на пешеходна пътека и с висока скорост, а става при маневра на заден ход. Не, не е карал супермощна кола, а Мерцедес от 2006 г. И не, не е избягал.", казва в заключение Найденов.