Пътищата в Ловешка област са проходими при зимни условия, но има ограничения заради катастрофа и закъсали тежкотоварни автомобили, съобщиха от областната дирекция на МВР в Ловеч.

На пътя София - Варна, в района на село Малиново, има закъсал тежкотоварен автомобил. Образувала се е колона от автомобили и задръстване по посока Велико Търново и Варна. Движението се регулира от полицейски патрул.

Ограничено е движението за всички МПС по пътя Тетевен - Гложене заради пътно произшествие. Обходният маршрут е Гложене - Ябланица - Голям извор - Тетевен и обратно. При инцидента, станал около 8.00 часа в района на Гложене, са се ударили снегопочистваща машина и лек автомобил. Пострадал е водачът на колата. Служители на полицията правят оглед на местопроизшествието.

Катастрофа и на входа на град Тетевен затрудни движението в района. Тир с износени гуми препречи пътя за село Голец. Инцидентът  стана около 10 часа. Има един пострадал пътник със средна телесна повреда. Заради завъртелия се напречно на пътя товарен камион се образува километрична опашка от автомобили.

Закъсали са и три тира на пътя Плевен - Ловеч, единият е в района на село Славяни. Движението се регулира от полицията, добавиха от там.

Всички останали републикански пътища в област Ловеч са проходими при зимни условия, информираха от Областното пътно управление. Настилката се почиства и обработва. Ограничено е движението за автомобили над 12 тона през прохода Троян - Кърнаре.

Снимки в социалните мрежи показват снежната пътна картина в ранните часове в Ловешко.

В Габрово снегът натрупа над 10-сантиметрова покривка за по-малко от два часа по високите планински части в Габрово, съобщи Мартина Груева от общината.

Почистват се пътищата към селата, където на места има навявания от силния вятър. Заради обилния снеговалеж част от автобусите по извънградските линии се движат със закъснение.

Проходът Шипка е отворен за движение, пътната настилка е почистена. Пътищата към Севлиево, Дряново и Трявна също се почистват.

Предстои обработване на третокласната републиканска пътна мрежа. Снабдяването с хранителни продукти е нормално, няма сигнали за бедстващи хора.