Необяснима агресия на улицата - мъж и бременната му приятелка са нападнати, прибирайки се към дома си. Инцидентът е станал в столичния квартал "Овча купел". Нападнал ги е непознат мъж, по думите им - без никаква причина, предава Нова телевизия.

Атаката над Петър Вълчев и Миланка Иванова става вечерта на празника на влюбените - 14 февруари. Докато се прибира към дома си, двойката е настигната от непознат мъж пред гостилница на булевард "Монтевидео".

"Чувам викове: "Ела тука бе, ела тука!" и виждам непознатото лице, което се насочва към мен с юмруци. Опитах да осъществя визуален контакт с него с надеждата, че ме е сгрешил с някого", разказва потърпевшият.

Вместо извинение, мъжът получава удари в главата, пред очите на бременната му приятелка.

Това е агресорът

Кадър: Нова тв

"Той стана още по-уверен и ме нападна с юмруци, което за мен беше абсолютно неочаквано. Удари ме по скулата и при обръщането ми настрани ме удари и в тила. Аз се изправих, обърнах се към него и го попитах: "Кой си ти - да не си ме объркал с някой?" Той не отговори и се запъти към жена ми", заяви Петър.

"Уплаших се първо за мъжа ми, защото имаха физически контакт. Слава Богу, до мен не достигна. Направи опит с жестове. Аз се скрих в съседен храст. Беше ме страх за собствената ми сигурност, а и за бебето ни. В петия месец съм бременна. Може би до вчера бях психически стресирана, но днес вече съм по-добре. И съм благодарна - че не се стигна до нещо по-фатално", допълни Миланка.

Съпругът й успява да заснеме нападателя. Веднага след това потърпевшите отиват и подават жалба в 6-о районно управление. Там виждат други две жертви - две непълнолетни момичета.

"Интересното е, че те са били нападнати с юмруци. Без да прави опит да им пипа чанти, вещи. Първо е нападнато едното момиче. Успяло е да избяга и да се обади на приятели. Другото момиче е било заплашено и е опитало да влезе в някакъв блок. Тогава агресивният мъж е нападнал някакъв младеж, който е искал да помогне на момичето", разказва Петър.

Докато жертвите дават показания - полицията успява да установи и задържи агресора. Следва втора среща лице в лице между него и потърпевшите в районното.

"Разпознахме го. Абсолютно отговаряше на описанието. Нищо не каза. Гледаше виновно. Не се извини", сподели потърпевшият.

Според Петър и приятелката му действията на извършителя не са били под въздействието на алкохол или наркотици.

"Според мен му липсва лечение, някаква грижа - според мен има психически отклонения", заяви Миланка.

От СДВР потвърдиха за нападенията във вечерта на 14 февруари. Отказаха обаче да коментират психическото състояние на нападателя. Към момента той е в ареста. Образувано е досъдебно производство и предстои да стане ясно ще бъде ли повдигнато обвинение срещу него.