Семейство с 6-годишно дете пострада тежко при челен удар на столичния бул. "Тодор Каблешков", съобщиха за Dir.bg от Центъра за спешна медицинска помощ.

Катастрофата е станала между джип "Мерцедес" и "Фолксваген Голф" с пернишка регистрация. При сблъсъка е засегната и трета кола, но по нея няма сериозни материални щети.

Вижте снимки

"Сигналът е подаден в 13.40 часа. Изпратили сме три линейки, но в паниката ни беше подаден грешен адрес. Въпреки това за 10 минути екипите пристигнаха и оказаха помощ на пострадалите", обясни говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска. 

Снимка: Bulphoto

36-годишна жена, 39-годишният й съпруг и 6-годишното им дете са откарани в "Пирогов". Най-тежко е състоянието на жената. Тя е с черепно-мозъчна травма и наранявания по цялото тяло. Вкарана е веднага в противошокова зала, където лекарите се борят за живота й. Съпругът й е с фрактура на едната ръка и единия крак и със съмнения за фрактура на таза. Детето е получило наранявания в шийната област вледствие на камшичен удар - състояние, което може да бъде много опасно. 

Снимка: Bulphoto

Семейството е пътувало с фолксвагена. От пътуващите в джипа няма пострадали. 

Най-вероятна причина за тежката челна катастрофа е навлизане на единия автомобил в лентата за насрещно движение. Вследствие на инцидента трафикът в района бе напълно блокиран и се е образува голямо задръстване.

Временно е променен маршрутът на автобусите по линия 204 заради инцидента, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Автобусите се движат по бул. "България".

Снимка: Bulphoto