Момиче в 7-и клас е починала във врачанското Средно училище "Христо Ботев" днес. Трагедията се е случила около 9 часа в междучасието между първия и втория учебен час.

Веднага бил подаден сигнал на телефон 112, но когато екип на Спешна помощ пристигнал, детето вече нямало пулс. Междувременно пристигнал втори екип медици, които се включили в борбата за живота на момичето. За съжаление то не могло да бъде спасено.

По информация на местния сайт Bulnews.bg в междучасието детето е ходило да си купи дюнер, оставило го е на чина и паднало по очи. Веднага е била извикана фелдшерката, която установила, че сърцето е спряло.

От училището потвърдиха смъртния случай на своята възпитаничка с извънредно съобщение, което гласи:

"Информираме Ви, че на 9 декември в Средно училище "Христо Ботев"- Враца има смъртен случай с ученичка от 7 клас. Взети са своевременно всички необходими мерки от наша страна. Уведомени са институциите, провеждат се разговори от специалисти. Психолози работят с учениците. Предвид трагедията и нашата скръб Ви молим за разбиране и етика към опазване психическото и физическо състояние на децата и учителите като не ги притеснявате с въпроси".

Кметът на Враца Калин Каменов публикува съболезнователен адрес към близките на починалата ученичка, като помоли медиите да уважат скръбта на хората и шокът у ученици и учители.