22-годишна сърфистка едва не загина по време на силната буря във Варна в събота. В опит да помогне 18-годишно момче рискува живота си. Двамата са спасени благодарение на случайно преминаваща моторна лодка, предаде БНТ.

Бурята застига в морето сърфистката Габриела. Тя губи контрол над борда. Данаил, който вижда бедстващото момиче от брега, се хвърля да го спаси. Но не успява, морето го завлича навътре. Минути преди да потъне бил забелязан случайно от Йордан и Галина, които плавали с моторната си лодка.

"Разбрахме, че е изпаднал в доста сериозна беда, много бързо успяхме да го качим на нашата лодка, беше доста изплашено момчето", разказа Йордан Йорданов.

"Момичето мога да кажа определено, че беше в шок, защото като стигнахме да нея и и казах, че ще ѝ помогнем и да не пуска дъската на сърфа, тя просто пусна дъската и почна да плува в другата посока", казва Галина Райчева.

Данаил не е имал шанс да спаси момичето в силната буря, но е рискувал живота си с надеждата, че ще успее. Опитните в морските спортове призовават всички да бъдат бдителни, когато влизат в морето през август. Тогава то се обръща, а вятърът сменя посоката си бързо. Затова и най-малката грешка може да доведе до голяма трагедия.