Семейство е загинало при пътен инцидент на главен път София-Варна, в района на село Микре, съобщиха от областната дирекция на МВР в Ловеч пред БТА.

Инцидентът е станал около 8.00 часа, като по първоначална информация челно са се ударили два леки автомобила. В единия - с ловешка регистрация, са пътували 59-годишен мъж и 55-годишна жена. И двамата са починали на място от удара.

Другата кола е бил управлявана от 26-годишна жена, която е откарана за преглед в ловешката болница, без тежки наранявания.

В автомобила е пътувал и проф. Олег Асенов - член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", съобщи NOVA. Той е бил е пътник в една от колите. Състоянието му е добро и няма наранявания. 

От полицията информираха ще, че пътят не е затворен, на място се извършва оглед, който да установи причината за катастрофата. 

Временно обаче е затворен за движение Проходът на Републиката заради тежък пътен инцидент с друга жертва, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Произшествието е станало тази сутрин около 07,20 ч. По първоначална информация малко след село Вонеща вода, посока Гурково, са се ударили микробус, който пътувал към града, и насрещнодвижещ се тежкотоварен камион.

В резултат на това на място е загинал водачът на буса. В него са пътували и двама пътници, за които към момента няма данни да са пострадали.

Екипи на полицията пренасочват леките автомобили през прохода Шипка, товарните ще изчакват.

11 тежки пътни инцидента са регистрирани у нас през изминалото денонощие, съобщава пресцентърът на МВР. Няма загинали, 14 души са ранени.

В София са станали две тежки и 29 леки катастрофи. Трима души са ранени.