Спасен е само един от летците на двата руски изтребителя "Су-34", а информацията за втори спасен не се потвърждава. Това съобщи Министерството на отбраната в Москва, предаде ТАСС. 

Спасеният щурман на единия от двата "Су-34", сблъскали се във въздуха над Японско море, е евакуиран с медицински самолет "Ан-26" към Хабаровск. Състоянието му е удовлетворително и няма заплаха за живота му. 

По-рано днес два многоцелеви изтребителя бомбардировача "Су-34" при изпълнение на учебно-тренировъчни полети се сблъскаха във въздуха над Японско море на 35 км от брега. По предварителни данни екипажите и на двата самолета (четирима души) са успели да се катапултират. В издирвателно-спасителната операция при тежки метеорологични условия участват бойни кораби и авиация, както и граждански плавателни съдове. 

Следственият комитет на Русия е определил причината за катастрофата като "нарушение на правилата за полети и подготовката за тях". Източник от министерството на отбраната каза, че се разглежда версията за пилотска грешка.