Шофьорка от Хасково бе задържана с рекордно количество алкохол в кръвта - 4,7 промила. 44-годишната жена забила автомобила си в уличен стълб, а при проверката дрегерът отчел голямото количество алкохол. "Инцидентът е станал на ул. "Таньо Войвода". "Тя със сигурност е лице, което е привикнало към употребата на алкохол. С нейната телесна маса, около 60 кг., тази концентрация е съотносима на 400 мл. концентрат, около 8 литра бира или 2,5 литра вино. Това е изпито в един кратък интервал от време, с натрупване в организма в рамките на около 2 часа", казва съдебният лекар д-р Христо Еленски, цитиран от "Труд".


Живеещите в района посочват, че колата се движела странно - на спирала и тръгвала спонтанно. Свидетелите допълват, че шофьорката е натиснала газта до край и при опит да завие - се забила в уличния стълб. След това колата изгасва, а тя прави опит да я запали отново, но хората не ѝ позволяват и се обаждат в полицията.

"Колегите са обезопасили ПТП-то и са извършили проба за алкохол с дрегер, който отчита доста високи стойности. Откарана е за преглед в болницата, където е отказала да даде кръвна проба. Направени са тестове за наркотици, които са отрицателни. Жената е задържана за 24 ч., по случая е образувано бързо полицейско производство", уточни шефът на Пътна полиция - Хасково Димо Чобанов.

По думите му арестуваната шофьорка е била неадекватна. Експерти коментират, че ако човек не консумира алкохол, тази доза може да е смъртоносна.

За предходните пет месеца на годината в Хасково са регистрирани 132 случая на шофьори, седнали зад волана след употреба на спиртни напитки или наркотици. Заради зачестилите инциденти полицията засилва контрола относно водачите, употребили алкохол и наркотични вещества - както в града, така и в малките населени места в околността.