ТИР с румънска регистрация влезе в двора на къща в добричкото село Стефан Караджа. За щастие пострадали няма, а щетите са само материални.

Инцидентът е станал след 14 ч., веднага след входа на селото откъм град Генерал Тошево. На мокрия път, камионът е навлязъл с висока скорост в населеното място и при опита на румънския шофьор да намали рязко, натискайки спирачката, прикачното ремарке се е завъртяло и машината се забила в оградата на къщата. 

Собствениците чули силен удар, излезли навън и видели тежкотоварната машина в двора им.

Камионът заседна перпендикулярно на пътя, като ремаркето направи невъзможно движението в едната лента.

Снимка: БНТ скрийншот

По думите на местните това не бил първият подобен случай. Преди години отново тир е съборил оградата на друга къща в селото. Според тях, причината е, че тежкотоварните коли навлизат в селото с висока скорост, движейки се по главния път. Те настояват да се сложат там или легнали полицаи, които да убиват скоростта, или камера.

Катастрофа стана и в Шуменско - шофьор прати в болница жена с две деца 

Почти два часа след инцидента с румънския тир, жена с две деца бяха транспортирани в болница след катастрофа на магистрала "Хемус". Инцидентът е станал в близост до бензиностанция край Шумен. Сигналът е подаден в 15.43 часа.

На място били пратени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ. Изяснено e било, че водач на лек автомобил с варненска регистрация застига на магистралата друга кола, също с варненска регистрация, и я блъснал.  Жената, която била зад волана на ударения автомобил, загубила контрол, возилото се забило в мантинелата и се преобърнало в канавка. Другата кола се завъртяла на пътното платно. В МБАЛ - Шумен за преглед са откарани жената и две деца на година и половина и на шест годинки. В момента движението се регулира от екипи на "Пътна полиция". От МВР призовават водачите да преминават с повишено внимание по този участък.