Пореден случай на агресия на пътя е заснет от охранителни камери. Жена е била нападната от шофьор, след като се засекли на улицата. Инцидентът се случва в района на бул. "Ломско шосе" в София. Агресивният шофьор е задържан, а потърпевшите ще търсят правата си в съда.

"Това се случва на 29 май около обяд. Шофирах личния си автомобил по път с предимство. От една от преките изскочи джип, който препречи пътя ми. Подадох звуков сигнал. Той изчака няколко секунди, даде назад и ме подпря с теглича си, след което си тръгна. Аз го последвах, защото не знаех какви са щетите по автомобила му. Подадох му няколко сигнала да спре, махах му с ръка, но той нямаше подобно намерение", разказа потърпевшата Ани пред Нова тв.

В крайна сметка шофьорите отбиват след няколко преки. Тогава Ани заявява, че ще извика органите на реда. Агресивният водач и неговата спътница отвръщат на заканата със смях. След това мъжът се изплюва в колата на Ани.

"Почувствах се супер унизена от тази постъпка. Опитах да мина пред него, за да му попреча да тръгне, но не успях. Светна червен светофар и си помислих, че най-накрая ще спрем. Той обаче мина на червено, последвах го като през цялото време сигнализирах със звуков сигнал", споделя още Ани.

Мъжът прави обратен завой и минава през велоалея. Впоследствие става ясно, че при тази маневра шофьорът е щял да прегази преминаваща по тротоара жена и децата й.

"Изненадващо мъжът зави в една улица. Спрях след него съвсем плахо. Той слезе и се затича яростно към мен. Първо изрита колата, после кракът му влезе вътре. Ритна ме с крак в лицето", сподели още Ани.

Мъж от близка къща и друг шофьор, който спира на улицата, успяват да задържат агресивния шофьор, докато дойде полицията. Пробите за алкохол и наркотици на нападателя са отрицателни. Мъжът е задържан, повдигнато му е обвинение за хулиганство.